Een bijzonder cadeau geven voor 40 jaar bijzondere vriendschap

We kenden elkaar 40 jaar, mijn beste vriendin Tilly en ik. Dat moeten we op een bijzondere manier vieren, vonden we. Want we hebben een hele speciale band, kennen elkaar door en door en hebben veel lief en leed met elkaar gedeeld. We besloten om samen op vakantie te gaan naar Portugal.

Voor het eerst schilderles geven

Tot mijn verbazing vroeg Tilly of ik haar tijdens de vakantie teken- en schilderles wilde geven. Zelf vind ik het fijn om op vakantie in de buitenlucht te tekenen en schilderen en dat wilde zij nu ook, terwijl ze daar nooit eerder blijk van had gegeven. Zo zie je maar dat je zelfs na 40 jaar nog nieuwe dingen van elkaar kunt ontdekken.

Ik had nooit les gegeven dus dit was een nieuwe ervaring voor mij. Ik vond het erg leuk om te merken dat ik Tilly daadwerkelijk kon helpen bij haar eerste teken- en schilderstappen. En wat was het heerlijk om op pittoreske plekjes samen te tekenen en te aquarelleren.

Een bijzonder cadeau voor de bijzondere mijlpaal

Bij zo’n mijlpaal hoort een bijzonder cadeau vind ik. Daarom wilde ik Tilly verrassen met een portret van haar twee zoons. Een paar leuke foto’s die ze mij eerder had geappt heb ik als uitgangspunt gebruikt. Ik wilde ook graag iets typerends toevoegen en dat werd een skateboard voor de ene zoon en een molen voor de andere.

Met inspraak werd het nog persoonlijker

Inspraak voor de ontvanger van een schilderij is belangrijk naar mijn mening. Dus ik heb het dubbelportret in basisopzet aan Tilly gegeven, zodat ik het vervolgens naar haar wensen kon afmaken. En dat deel van het schilderproces vind ik minstens zo leuk. Want door samen te overleggen wordt zo’n schilderij nog persoonlijker. En dat is extra waardevol bij zo’n bijzondere vriendschap.

2 reacties

  1. barbie op 01/05/2020 om 16:35

    Leuke blog en wat grappig om die molen en dat skateboard erop te zetten 🙂

    • Yvonne op 06/05/2020 om 15:24

      Dank je wel 🙂

Laat een reactie achter