De keuken die er toch kwam

“Ik ga een keuken maken met kringloopspullen.” Als ik dit vertelde aan mensen werd ik meestal meewarig aangekeken, of ik werd ronduit voor gek verklaard: “dat kan toch niet, dat gaat je niet lukken.”

Het wordt geweldig

Maar de creatieveling in mij dacht: wacht maar, het wordt geweldig. Ik had op tv een architect gezien die een heel huis had ingericht met kringloopspullen, op een mooie en creatieve manier. Dat sprak mij enorm aan, zowel het kringloop aspect als de creatieve kant. Want wat mij betreft: hoe origineler hoe beter.

Kringloopspullen

Dus mijn oude keuken liet ik slopen, de leidingen en zo liet ik ook aan een professional over maar de inrichting deed ik zelf. Samen met mijn zussen bedacht ik de indeling en vervolgens struinde ik allerlei kringloopwinkels af. Ik kocht een dressoir uit de jaren vijftig dat als onderkast ging dienen, een kaptafel die nu als bovenkast dient en een heel ouderwets vitrinekastje waar nu glazen in staan. Oftewel, bestaande dingen heb ik tot een nieuw, kleurig geheel gemaakt. Zoiets doe ik eigenlijk ook als ik een schilderij maak.

Kleurenschema

Omdat ik van flitsende kleuren houd, ging ik los in het kleurenschema: met hulp van vrienden zijn kasten en muren groen geworden. De afwasmachine heb ik in dezelfde kleur groen geschilderd (ja, dat kan). De vloer en achterwand zijn paars geworden. Ik huurde een marmoleumlegger in die helemaal blij was dat hij een patroon mocht leggen met gekke kleuren. Dat patroon had ik zelf ontworpen voor de vloer, maar ook voor de achterwand én voor een op maat gemaakt hoektafeltje waarin oude skateboards zijn verwerkt.

Glimlach

Ja, ik word nog steeds voor gek verklaard dat ik zo`n bontgekleurde rare keuken heb, maar ik heb er elke dag plezier van. Ik krijg ook bewondering en het levert een glimlach op bij mijn bezoekers. Dat heeft hetzelfde effect op mij als wanneer ik een schilderij in opdracht aflever: als ik anderen blij kan maken, word ik extra blij.

Laat een reactie achter