Waarom mijn atelier “de ijsjeskamer” heet

“Eens kijken wat je nu weer hebt veranderd.” Met die opmerking komen bezoekers vaak mijn huis binnen. Want ik houd van afwisseling in mijn interieur en ben niet bang om daarbij onorthodoxe dingen te doen. De reacties die ik daarop krijg, zijn altijd erg leuk.

Driehoeken

Toen ik voor het eerst op mijzelf woonde, had ik een voorliefde voor driehoekige vormen. Dus ik schilderde driehoeken op de muren. En ik kocht twee kleuren vloerbedekking, die ik in driehoekige vormen door het hele appartement heen legde. Dat deed ik zelf, want doe-het-zelven heb ik van huis uit meegekregen. En met die ongebruikelijke wensen van mij, is dat wel zo handig. Dankzij een tip van mijn zus kocht ik vervolgens een kast met driehoekvormen. En ik vond ook nog een driehoekig bijzettafeltje. Het appartement zelf had ook driehoek-achtige kamers, geweldig vond ik dat.

Rond

Momenteel ben ik in mijn ronde fase. De flat waar ik nu woon, is qua vorm hartstikke rechthoekig, maar ik heb er een halfronde muur in laten zetten. En ik heb meubels met ronde vormen. Ik heb cirkelvormen op muur en plafond geschilderd. Én ik heb fantastisch behang gevonden met rondjes erop.

Kleur, kleur, kleur

Kleur is voor mij erg belangrijk, en dan bedoel ik allesbehalve wit. Wat dat betreft heb ik mij het meest uitgeleefd in mijn atelier. Daar heb ik de muren opgedeeld in zes vlakken en elk vlak heeft een andere pasteltint gekregen. Die lijken op de kleuren van Italiaans ijs, vandaar dat een bezoeker het atelier “de ijsjeskamer” heeft gedoopt. Hoe leuk is dat?

Al die kleuren inspireren mij bij het maken van schilderijen, maar wees gerust: als jij een schilderij wilt in naturel- of grijstinten, dan maak ik dat net zo graag voor jou. Sterker nog: dat geeft mij dan weer die afwisseling die ik zo fijn vind.

Laat een reactie achter