Portret laten schilderen

Een portretschilderij is een heel persoonlijk iets, vooral als het van een dierbare is. Het belangrijkste is uiteraard dat het goed lijkt, want de geportretteerde moet herkenbaar zijn. Dat geldt ook voor een huisdierportret.

Daarnaast moet het portret qua stijl passen bij de persoon in kwestie. Bijvoorbeeld door in de favoriete kleuren te schilderen, of een bijpassend voorwerp erbij te schilderen

Een andere mogelijkheid is een portret van een anonieme persoon of dier. Dan gaat het niet om gelijkenis maar bijvoorbeeld om een bepaalde houding of gezichtsuitdrukking.

Bij al deze varianten ben ik je graag van dienst.

Eerder gemaakte portretten

Werkwijze - Portret laten schilderen

Een portret laten schilderen doe je niet zomaar.
Het is belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent qua prijs en werkwijze en dat ik een duidelijk beeld heb van de wensen en de persoonlijkheid van de betrokkene(n).

Als je overweegt een portret te laten schilderen, maak ik daarom eerst een vrijblijvende offerte voor je.
Lees het hieronder, in mijn werkwijze.

Duidelijke foto

Je stuurt een duidelijke foto (of diverse foto`s) van de te portretteren persoon of personen. Het is belangrijk dat de ogen goed zichtbaar zijn en dat de foto een hoge resolutie heeft.

We overleggen samen

We overleggen samen over wat je wilt, zoals formaat, kadering en stijl. Daarbij vorm ik mij een zo goed mogelijk beeld van de persoonlijkheid van de geportretteerde(n). Dit kunnen we per email doen, of telefonisch, of via Skype. Als je in Leiden of omgeving woont, kunnen we ook in persoon afspreken.

Schetsvoorstel

Als je meer wilt dan het naschilderen van een foto, dan maak ik een schetsvoorstel. Dat wil zeggen dat ik met potlood en krijt een globale opzet maak van hoe het schilderij er uit kan komen te zien.

Eventueel aanpassen schetsvoorstel

Je kunt dan beoordelen of mijn geschetste interpretatie aan jouw wensen voldoet. Eventueel pas ik het schetsvoorstel aan, als je het toch liever anders hebt.

Prijsopgave

De prijs hangt deels af van het formaat maar voornamelijk van het onderwerp. Het aantal uren dat ik aan een schilderij besteed, kan variëren van 8 uur tot 40 uur en soms meer. Als je akkoord gaat met het eventuele schetsvoorstel en de prijsopgave, stuur je die ondertekend terug.

Aanbetaling

Je ontvangt een factuur voor een aanbetaling van 25%

Aan de slag!

Na betaling ga ik aan de slag.  De doorlooptijd is meestal enkele weken, omdat de verschillende lagen een lange droogtijd nodig hebben.

Foto's van tussenfasen

Ik houd je op de hoogte van de voortgang door enkele keren een foto te sturen van de tussenfasen.

Eventuele aanpassingen

Mocht je aan de hand van de tussenfases wensen hebben voor aanpassingen, dan mag je die doorgeven. Ik zal die dan verwerken bij de volgende fase (maximaal 3 keer).

Laatste check

Als het portret af is, stuur ik een laatste foto en de eindfactuur.

Verzending inclusief Track & Trace

Na betaling verzend ik het schilderij met “track & trace.” Als je in Leiden of omgeving woont, kan ik het eventueel langsbrengen of kun je het komen ophalen.