Schilderen in de buitenlucht

Als kunstschilder breng ik veel tijd door in mijn atelier. Dat vind ik heerlijk. Maar soms is het fijn om het heel anders aan te pakken en in de buitenlucht te gaan schilderen. Dan lijkt het een beetje op kamperen: Waar ga ik naartoe? Welke spullen moet ik meenemen? Hoe ga ik dat handig inpakken en vervoeren?

In de zomer van 2019 werd dat onverwacht allemaal voor mij geregeld. Ik zag een oproep vanuit het Singelpark team in Leiden: zij gingen schildermateriaal neerzetten in het Leidse Singelpark en wie wilde, mocht daarmee geheel gratis komen schilderen. En dat op verschillende plekken op verschillende zondagen. Wat een leuk initiatief!

Het enige waar ik over na hoefde te denken, was wát ik zou schilderen. Zodoende heb ik tweemaal heerlijk geschilderd op een prachtig stuk van het Singelpark. Het was tot in de puntjes geregeld. En een vriendin was ook nog gezellig mee. Zij heeft daar haar eerste schreden op het schilderpad gezet, en met succes. Kortom, het was zeer geslaagd.

Dus dank aan het organiserend comité! Ook als je niet schildert, is het Singelpark zeker de moeite waard om eens te bekijken.

1 reactie

  1. Barbara op 07/12/2019 om 13:43

    Leuk! Grappig initiatief.

Laat een reactie achter