Schilderij laten maken

Als je een bijzonder schilderij wilt, ben ik je graag van dienst. Er zijn vele mogelijkheden.

Misschien heb je een bepaald basisidee of uitgangspunt dat we samen kunnen uitwerken. Het kan iets heel specifieks zijn (“een veldboeket”), of een globaal idee (“een abstracte weergave van onze relatie”).

Ook zijn allerlei formaten denkbaar.

Ik denk dan graag met je mee.

Werkwijze - Schilderij laten maken

Een schilderij laten maken doe je niet zomaar. Het is belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent qua prijs en werkwijze en dat ik weet wat je wilt. Als je overweegt een schilderij te laten maken, maak ik daarom eerst een vrijblijvende offerte voor je. De werkwijze is als volgt:

Samen overleggen

We overleggen samen over wat je wilt, zoals het onderwerp, formaat en stijl. Dit kunnen we per email doen, of telefonisch, of via Skype. Als je in Leiden of omgeving woont, kunnen we ook in persoon afspreken.

Delen van foto's

Indien van toepassing, stuur je mij een foto of diverse foto`s van zaken die je op het schilderij wilt. Hoe hoger de resolutie van de foto, hoe beter.

Schetsvoorstel

Ik maak een schetsvoorstel. Dat wil zeggen dat ik met potlood en krijt een globale opzet maak, zodat je kunt beoordelen of mijn interpretatie aan jouw wensen voldoet

Bespreken van schetsvoorstel

We bespreken het schetsvoorstel en eventueel pas ik die aan, als je het toch liever anders hebt.

Prijsopgave

De prijs hangt deels af van het formaat maar voornamelijk van het onderwerp. Het aantal uren dat ik aan een schilderij besteed, kan variëren van 8 uur tot 40 uur en soms meer. Als je akkoord gaat met het schetsvoorstel en de prijsopgave, stuur je die ondertekend terug.

Aanbetaling

Je ontvangt een factuur voor een aanbetaling van 25%.

Aan de slag!

Na betaling ga ik aan de slag. De doorlooptijd is meestal enkele weken, omdat de verschillende lagen een lange droogtijd nodig hebben.

Foto's van tussenfasen

Ik houd je op de hoogte van de voortgang door enkele keren een foto te sturen van de tussenfasen.

Eventuele aanpassingen

Mocht je aan de hand van de tussenfasen wensen hebben voor aanpassingen, dan mag je die doorgeven. Ik zal die dan verwerken bij de volgende fase (maximaal 3 keer).

Laatste check

Als het schilderij af is, stuur ik een laatste foto en de eindfactuur.

Verzending inclusief Track & Trace

Na betaling verzend ik het schilderij met “track & trace.” Als je in Leiden of omgeving woont, kan ik het eventueel langsbrengen of kun je het komen ophalen.