Schilderij van foto

Vaak is een foto of een combinatie van foto’s een mooi uitgangspunt voor een schilderij. Dan gaat het bijvoorbeeld om een herinnering aan een bepaalde plaats of gebeurtenis.

Of je hebt ergens een foto gezien die je graag in schilderijvorm aan de muur wilt.

Ik ben je daarbij graag van dienst.

Eerder gemaakte schilderijen van foto's

Werkwijze - Schilderij van foto

Een schilderij laten maken van een foto kan betekenen dat je een mooie foto hebt die je zonder aanpassingen in schilderijvorm wilt. Of misschien wil je de foto op aangepaste wijze laten schilderen, bijvoorbeeld in een andere kleur of in een impressionistische stijl. Als je zoiets overweegt, wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent qua prijs en werkwijze. Daarom maak ik eerst een vrijblijvende offerte voor je. De werkwijze is als volgt:

Samen overleggen

We overleggen samen over wat je wilt, zoals formaat en stijl. Dit kunnen we per email doen, of telefonisch, of via Skype. Als je in Leiden of omgeving woont, kunnen we ook in persoon afspreken.

Delen van foto's

Stuur mij een foto of meerdere foto's van hoe jij het schilderij wilt hebben. Hoe hoger de resolutie van de foto, hoe beter.

Schetsvoorstel

Indien gewenst maak ik een schetsvoorstel. Dat betekent dat ik met potlood en krijt een globale opzet maak, zodat je kunt bekijken of mijn interpretatie aan jouw wensen voldoet.

Eventuele aanpassingen

Indien van toepassing bespreken we het schetsvoorstel en eventueel pas ik die aan, als je het toch liever anders hebt.

Prijsopgave

De prijs hangt deels af van het formaat maar voornamelijk van het onderwerp. Het aantal uren dat ik aan een schilderij besteed, kan variëren van 8 uur tot 40 uur en soms meer. Als je akkoord gaat met het eventuele schetsvoorstel en de prijsopgave, stuur je die ondertekend terug.

Aanbetaling

Je ontvangt een factuur voor een aanbetaling van 25%.

Aan de slag!

Na betaling ga ik aan de slag. De doorlooptijd is meestal enkele weken, omdat de verschillende lagen een lange droogtijd nodig hebben.

Foto's van tussenfasen

Ik houd je op de hoogte van de voortgang door enkele keren een foto te sturen van de tussenfasen.

Eventuele aanpassingen

Mocht je aan de hand van de tussenfasen wensen hebben voor aanpassingen, dan mag je die doorgeven. Ik zal die dan verwerken bij de volgende fase (maximaal 3 keer).

Laatste check

Als het schilderij af is, stuur ik een laatste foto en de eindfactuur.

Verzending inclusief Track & Trace

Na betaling verzend ik het schilderij met “track & trace.” Als je in Leiden of omgeving woont, kan ik het eventueel langsbrengen of kun je het komen ophalen.

Schilderij van foto - voorbeeld werkwijze

Een opdrachtgever wilde een schilderij van het Portugese dorp Seixal waar haar echtgenoot vandaan komt, om aan hem cadeau te doen. Zij stuurde mij een aantal foto’s van het dorp, en gaf aan dat ze een langwerpig panorama formaat wilde met op de voorgrond de boten die karakteristiek zijn voor Seixal. En dit alles in avondlicht. Hier zie je de aangeleverde foto’s, mijn schetsvoorstel en het uiteindelijke resultaat.

De reactie van de echtgenoot was: “Ongelofelijk dat zij mijn geboortedorp zo treffend heeft weten te schilderen terwijl ze er zelf nooit is geweest. Wij genieten nog elke dag van het schilderij, vooral als het buiten somber is.”

Foto's

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Schetsvoorstel & schilderij

Schetsvoorstel-schilderij-van-foto-Sjamaar-ART
Schilderij-van-foto-Sjamaar-ART